Primăria Sibiu continuă lucrările de modernizare a cartierului Hipodrom I

1.093

Lucrările de modernizare a cartierului Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – b-dul V. Milea – Rahovei – b-dul M. Viteazu continuă, desfășurându-se etapizat, pe zone mai restrânse, pentru a limita disconfortul locuitorilor.

“Am verificat în teren execuția lucrărilor și m-am întâlnit cu locuitorii din zonă. Împreună cu constructorul și echipa tehnică le-am explicat atât celor care solicitau mai multe parcări, cât și celor care erau îngrijorați pentru zonele verzi că amenajările vor fi echilibrate între cele două cerințe. În prima etapă a lucrărilor se vor moderniza rețelele de apă și canalizare, aleile, parcările și iluminatul public, iar la final se vor reamenaja și zonele verzi, o operațiune care se poate realiza toamna târziu sau primăvara devreme, când vegetația este în repaus, iar temperaturile sunt prielnice. Concret, vom amenaja în întreaga zonă de proiect peste 1.100 de locuri de parcare și o suprafață verde de peste 32.000 de metri pătrați, în care vom planta 498 de arbori. Mai mult, proiectul prevede două parcuri cu bănci și alei și două noi locuri de joacă pentru copii. Cetățenii au înțeles intențiile noastre și le stăm în continuare la dispoziție pentru detalii privind acest proiect” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În zona dintre bulevardul V. Milea – str. Rahovei – Aleea Călărașilor – str. Luptei, lucrările sunt aproape finalizate. Modernizarea rețelelor de apă și canalizare s-a finalizat, aleile și trotuarele sunt asfaltate, iar parcările au fost amenajate cu pavaj înierbat. Se mai lucrează la iluminatul public și se va amenaja locul de joacă și un mic parc cu bănci și alei. Zonele verzi vor fi amenajate în septembrie – octombrie când se pot planta arbori, iar iarba nu se va arde din cauza temperaturilor ridicate.

lucrari modernizare hipodrom 3

În zona Aleea Călărașilor – str. Rahovei – Aleea Roșiorilor – str. Luptei și în zona Aleea Roșiorilor – str. Rahovei – Aleea Artileriștilor – str. Luptei s-a finalizat lucrul la rețelele de apă și canalizare. Pe alei s-a turnat piatra spartă, iar pe trotuare s-a turnat betonul, următoarea etapă fiind asfaltarea acestora. În spațiile de parcare s-a montat pavajul înierbat. În următoarea perioadă se va instala noul iluminat public și se vor amenaja zonele verzi.

lucrari modernizare hipodrom 2

S-au început lucrările și în zona Aleea Geniștilor – str. Rahovei – b-dul M. Viteazu – str. N. Iorga – str. Luptei. În prezent se lucrează la terasamentele aleilor și la rețelele de apă și canalizare pe Aleea Infanteriștilor.

lucrari modernizare hipodrom 1

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor în întregul cartier de blocuri Hipodrom I este martie 2022, constructorul Geiger fiind deja în avans față de graficul de lucrări.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
5 Comentarii
 1. Doc scrie

  Da, s-au miscat repede, atat de repede incat pe Calarasilor dupa turnarea covorului asfaltic, s-au trezit ca nu au finalizat canalizarea 🙂 Iar agricultorii de cartier pot sta linistiti, s-au inlaturat doar gardurile vii momentan, mai e timp pentru o ultima recolta :))

 2. Sasha scrie

  Cei care locuiesc intre străzile infanteristilor,rusciorului,genistilor,artileriștilor,nicolae iorga,si str rahovei poate ar dori sa faca si puțină miscare!!!
  De ce nu faceti intr straziile astea un parc ca cel de pe bd.Mihai Viteazu cu aparate?!
  In spate la aleea infanteristilor s-ar putea face fara nici o problema.

 3. balasiu dan scrie

  La lacul lui BINDER cand se termina lucrarile…..

 4. LAURA scrie

  Zonele verzi vor fi mult reduse, avand in vedere ca doamna primar nu suporta gardurile vii. Pacat ca nu se gaseste intelege pentru pastrarea acestora, macar la blocurile unde locatarii chiar isi doresc. Dar na, dna primar locuieste la casa, nu o prea doare ca intre blocuri se reduce drastic verdeata.

 5. Ricky scrie

  Mai taiem putin din oxigen, dusmanul indobitocirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.