ministrul educației a anunțat eliminarea declarației pe propria răspundere din partea părinților

Ministerul Educației a renunțat la ideea ca părinții să completeze o declarație pe proprie răspundere atunci când își trimit copiii la școală, un document prin care ar fi trebuit să își asume că nu au simptome de boală și că elevii nu au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere când își vor trimite copiii la școală din 14 septembrie, așa cum prevăd normele pentru începerea anului școlar puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, spune ministrul Educației, Monica Anisie, conform Mediafax.

Monica Anisie a declarat pentru StiriEdu.ro că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să elimine declarația pe proprie răspundere din partea părinților.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Anisie.

Declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Părinții ar fi trebui să completeze pe 14 septembrie o declarație pe propria răspundere în care declare că propriul copil nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu