primarul comunei biertan s-a vindecat de coronavirus - a donat și plasmă hiper-imună

Primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir, a donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu, după ce s-a vindecat de COVID-19.

Mircea Dragomir a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus în luna iulie. După o lună, primarul s-a vindecat și a decis să ajute și alte persoane care suferă de această boală. Primarul comunei Biertan a donat luni, la Centrul de Transfuzie Sibiu, plasmă hiper-imună pentru salvarea pacienților cu forme grave care au nevoie de terapie intensivă. “Pentru mine, să donez plasmă a fost o ocazie să simt că am făcut un lucru bun . Este un sentiment minunat sa știi că ajuți o persoană în stare critică . Ieri la Sibiu am donat 600 ml de plasmă printr-un procedeu numit plasmofereza . Un aparat sofisticat cumpărat de curând de Consiliul Județean Sibiu a facut posibilă extragerea plasmei din sânge . Pot să vă spun că donarea în sine nu este deloc dureroasă , personalul centrului de transfuzii din Sibiu , foarte amabili și atenți . Mă simt foarte bine și cu siguranță peste doua – trei săptămâni, dacă analizele confirmă prezența anticorpilor , voi dona din nou .”, a declarat Mircea Dragomir pentru Ora de Sibiu.

Gestul a fost apreciat și de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, care a transmis cuvinte de laudă primarului, prin intermediul unui anunț pe Facebook. ”Un bun primar este cel care prin exemplul personal inspiră membrii comunității. Mircea Dragomir este un astfel de primar la Biertan. Azi a donat plasmă pentru bolnavii de COVID 19. Vă încurajez pe cei care puteți să-i urmați exemplul, pentru că, în bătălia cu pandemia, fiecare gest contează”, a transmis Cîmpean.

Ultima oră

Comentariul meu