Amenzi de peste 7.000 lei la Sibiu pentru cei care nu au respectat măsurile anti-COVID

307

Peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Mai multe persoane au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală. 

Cu această ocazie, au fost verificate 558 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 21 de mijloace de transport. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Pentru aceeași faptă, polițiștii locali au aplicat 3 amenzi în valoare de 3.500 de lei.

De asemenea, personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 5 persoane și 2 societăți comerciale, fiind aplicat un avertisment.

În data de 02.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 6 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu, fiind aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus”, transmite Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi