fbpx

Primăria Sibiu sprijină financiar sportul de performanță

0 267

⇓ Ascultă știrea ⇓

În ședința extraordinară a Consiliului Local, primarul Astrid Fodor a inițiat două proiecte pentru continuarea sprijinului financiar pentru sportul de performanță sibian, o posibilitate prevăzută în Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID pentru structurile sportive definite prin Legea 69/2000.

„În contextul prelungirii stării de alertă și a restricțiilor impuse în cazul evenimentelor publice, inclusiv cel al competițiilor sportive, sportul de performanță continuă să aibă probleme financiare, neavând publicul alături și nici sursă de venituri. Am propus să continuăm sprijinul financiar pentru cele două echipe sibiene care fac performanță la cel mai înalt nivel competițional: echipa de baschet CSU Sibiu și echipa de fotbal FC Hermannstadt. Astfel asigurăm continuitatea pregătirii sportive și participarea la competițiile sportive” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Sprijinul financiar propus pentru CSU Sibiu este de 110.000 de lei, adăugându-se la suma de 231.980 lei acordată din bugetul local în luna iunie a acestui an. În cazul echipei FC Hermannstadt, se propune acordarea unui sprijin financiar în valoare de 500.000 de lei, care va suplimenta ajutorul acordat în luna iulie în valoare de 796.026 lei. FCH Dinamo Cristi Cojocariu 73

Aceste fonduri vor putea fi utilizate de cele două echipe pentru acoperirea cheltuielilor de natură salarială pentru sportivi, staff-ul tehnic și medical și personalul administrativ.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.