sibiu centru oameni 20
FOTO: arhivă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1576 de persoane (dintre care 1469 adulți și 107 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1084 de persoane, iar 89 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 27 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 2 persoane
  • 19 – 29 de ani 4 persoane
  • 30 – 39 de ani 7 persoane
  • 40 – 49 de ani 7 persoane
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 4 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 954 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 85  persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 86 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 109 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 5 septembrie a.c., 210 polițiști, jandarmi și polițiști locali, în colaborare cu reprezentanți din cadrul ITM, DSP și DSVSA Sibiu, au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, acționându-se cu precădere în zonele centrale ale municipiului Sibiu și municipiului Mediaș, precum și în localitatea Slimnic.

Cu această ocazie, au fost verificate 761 de persoane (89 în Slimnic) cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți (5 în Slimnic) comerciale/persoane fizice autorizate și 27 de mijloace de transport. (25 în Slimnic)

În cadrul acțiunilor, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei (în localitatea Slimnic), iar alte 6 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În localitatea Slimnic, polițiștii rutieri au reținut 1 permis de conducere (conducere sub influența alcoolului), au retras 2 certificate de înmatriculare și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.640 de lei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 239 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 5 septembrie a.c., 8 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei și pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în zona Grădinii Zoologice din municipiul Sibiu. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost generate situații care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu