Alegerile locale costă dublu față de europarlamentarele de anul trecut

0 150

⇓ Ascultă știrea ⇓

Autoritățile se pregătesc pentru alegerile din 27 septembrie, care au loc în plină pandemie de coronavirus. Reprezentanții statului impun reguli stricte: vor pune la dispoziția celor din comisii cinci măști pe zi, iar la intrările în fiecare secție de votare vor fi dezinfectanți, anunță stirileprotv.ro

În aceste condiții, aceste alegeri ne vor costa dublu față de europarlamentarele de anul trecut, pentru că oficialii trebuie să ofere populației peste 20 de milioane de măști.

20 de zile ne mai despart de alegerile locale la care sunt aşteptaţi la vot aproape 19 milioane de români în 15.794 de secţii.

Ludovic Orban: “Am solicitat alegerea unor localuri de secţii de votare cât mai spaţioase, să se renunţe la spaţiile foarte mici. La intrare, în primul rând au obligaţia să poarte măşti, să-şi dezinfecteze mâinile la intrare şi ieşire să nu existe risc de infectare”.

La intrarea în secţie fiecărui votant i se va lua temperatura. Cine are febră, are prioritate la vot.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ”Ca regulă, cei care se vor prezenta şi vor avea simtomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”.

Constantin Mituleţu Buică Preşedinte Autoritatea Electorală Centrală: ”Va fi prioretizat cu ajutorul personalului auxiliar care îl va însoţi în secţia de votare va anunţa că este o persoană cu prioriatate. Îşi va exercita dreptul de vot în cea mai apropiată cabină de uşă secţia de votare, purtând mască, dezifectandu-şi mâinile”.

Periodic secţiile de vot vor fi aerisite, iar cabinele, dezinfectate.

Constantin Mituleţu Buică: ”Echipamentele cu care se votează, pixul, ștampila sunt dezinfectate în continuu”.

Covidul nu ia dreptul la vot. Persoanele infectate pot solicita urna mobilă, dar trebuie să prezinte documente care să le dovedească boala. Tot în urna mobila vor vota şi cei care sunt izolaţi sau aflaţi în carantină.

Reprezentanţii autorităţii electorale susţin că fiecare votant va primi mască. Prin urmar,e vor fi 19 milioane de măşti pentru votanţi. Vor fi 250 de membri în secţiile de vot plus 19 mii de angajaţi ai Ministerului de Interne.

Ei vor primi câte 5 măşti pe zi. Guvernul trebuie să fie pregătit cu peste 20 milioane de măşti pentru ziua votului. Alegerile locale din 27 septembrie vor costa peste 200 de milioane de euro. În luna decembrie ne vom vota senatorii şi deputaţii. Alte 200 de milioane de euro. Prin urmare, aproape jumătate de miliard de euro cheltuim anul acesta pe alegeri, cam cât ar costa de exemplu un spital regional, din cele 3 promise de toate guvernările sau un sfert din autostrada Pitesti-Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.