Focar de coronavirus la o fabrică de mobilier din Miercurea Sibiului

0 3.257

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în județul Sibiu. De această dată, este vorba despre o fabrică producătoare de mobilier din Miercurea Sibiului, acolo unde au fost confirmate povitiv zece persoane. 

Potrivit reprezentanților Prefecturii, DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică, în urma focarului depistat sâmbătă.

„Vă informăm că în ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei societăți producătoare de mobilier, din județul Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituția Prefectului, raportul anchetei epidemiologice efectuate pentru focarul de infecție depistat în data de 05.09.2020 în cadrul acestei societăți”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, este vorba despre societatea Deko Rame.

Conform raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 10 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 (8 cazuri cu domiciliu în județul Sibiu, 2 cazuri cu domiciliu în județul Alba), având o rată de atac de 4,54%, identificate în perioada 01.09.2020 – 05.09.2020. După apariția primelor 3 cazuri s-a decis testarea a 69 de angajați din totalul de 220 de angajați. În urma testării 7 au primit rezultate pozitive.

În ceea ce privește măsurile dispuse de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, s-au identificat un număr total de 12 contacți de familie și 47 de contacți de serviciu pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu, s-a luat legătura cu reprezentanții societății în vederea punerii în aplicare a planului de măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel s-a efectuat dezinfectarea tuturor spațiilor în care societatea își desfășoară activitatea.

Vă reamintim că, începând de marți, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Miercurea Sibiului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.