Masca OBLIGATORIE în spațiile deschise la Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus

0 2.560

⇓ Ascultă știrea ⇓

Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile deschise în alte două localități din județul Sibiu. Începând de marți, toate persoanele trebuie să poarte masca de protecție pe raza localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus.

În urma analizei epidemiologice efectuată în ultimele 14 zile (24.08 – 06.09.2020) în localitățile din județul Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a constatat următoarele:

  • În localitatea Arpașu de Sus s-a depășit rata de infectare peste nivelul de alertă de 3 cazuri/1.000 de locuitori (3,54/1000). În această localitate sunt 10 cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o populație e 2825 locuitori, 6 cazuri având link epidemiologic familial.
  • În comuna Ludoș s-a depășit rata de infectare peste nivelul de alerta de 3 cazuri/1000 locuitori (4/35/1000). În această localitate sunt 3 cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o populație de 690 de locuitori, fără link epidemiologic între ele.
  • În orașul Miercurea Sibiului rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori. Până în prezent sunt confirmate 14 cazuri, aici evoluând un focar de infecție cu 10 cazuri, într-o unitate de producție.

Potrivit Prefecturii Sibiu, ca urmare a acestor constatări făcute de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și prezentate în cadrul ședinței Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență Generate de Epidemii, DSP a înaintat CJSU o serie de propuneri care au fost adoptate prin Hotărârea nr. 42 după cum urmează:

  • Începând cu data de 08.09.2020, ora 00:00 până la data de 21.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Se recomandă ca în intervalul 08.09.2020, ora 00:00 – 21.09.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult să desfășoare slujbele religioase în curtea lăcașului. Credincioșii trebuie să poartă mască de protecție și să păstreze distanța fizică de 2 m între persoane.
  • Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control în localitățile Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus.
  • Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din UAT Miercurea Sibiului și Arpașu de Jos vor informa populația localităților prin orice mijloace (afișarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.) despre măsurile impuse.

Și în localitatea Slimnic masca de protecție în spațiile publice deschise a devenit obligatorie în cursul săptămânii trecute.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.