O studentă a Academiei Forțelor Terestre a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2

1.268

O studentă din Anul I de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” a fost confirmată cu noul coronavirus

Duminică, 6 septembrie,  o studentă din anul I a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19. La acest moment, studenta se află pentru 48 de ore la Spitalul orășenesc Cisnădie, fiind asimptomatică. În data de 2 septembrie, studenta a aflat că tatăl său a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19. În urma acestui fapt, ea și celelalte două colege de cameră au fost izolate în infirmeria unității, ulterior, DSP-ul făcându-i testul pentru depistarea prezenței virusului.

„Rezultatul a fost pozitiv, iar începând cu data de 6 septembrie, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situații.  Activitățile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenții de anul II și III vor fi aduși în academie eșalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie și în Tabara de instrucție Perii Dăii, pentru 14 zile. Academia Forțelor Terestre va lua toate măsurile pentru testarea tuturor celor care au fost în contact direct cu persoane confirmate pozitiv.”, spune purtătorul de cuvânt al Academiei Forţelor Terestre, Elena Andrei.

Studenta face parte din cei 325 de studenți de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august. Toți au efectuat triajul epidemiologic, au fost instruiți cu privire la respectarea măsurilor de distanțare fizică și le-a fost impusă obligativitatea purtării măștii în incinta academiei.  De asemenea, au fost luate și toate măsurile necesare pentru limitarea infectării și răspândirii noului virus.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Academiei Forțelor terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, vă informăm că în prezent o persoană studentă în cadrul academiei a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, DSP a identificat 2 contacți, pentru care s-a impus măsura izolării și care în cursul zilei de astăzi au fost testați. De asemenea a mai fost testată și o a treia persoană ca măsură de prevenție. Academia Forțelor Terestre, împreună cu DSP Sibiu, au luat toate măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu SARS CoV-2.”, transmite purtătorul de cuvânt al Pefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.