politia controale 2

Sute de persoane au fost verificate de polițiști, jandarmi și polițiștii locali, în weekend, pentru a vedea dacă respectă măsurile impuse de autorități în contextul stării de alertă. politia controale 4

„În cursul zilei de 6 septembrie a.c., 213 polițiști (12 polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice) , jandarmi și polițiști locali, în colaborare cu reprezentanți din cadrul ITM și DSVSA Sibiu, au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, acționându-se cu precădere în zonele centrale ale municipiului Sibiu și municipiului Mediaș, precum și în localitatea Slimnic”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Cu această ocazie, au fost verificate 667 de persoane, dintre care 80 în Slimnic cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 44 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, dintre care 7 în Slimnic, și 178 de mijloace de transport, din care45 în Slimnic.

În cadrul acțiunilor, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, alte 4 persoane fiind avertizate în scris pentru aceeași faptă.

politia controale 1

Polițiștii locali sibieni au verificat 266 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, în cursul zilei de 6 septembrie, 10 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei și pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. Jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în zona Grădinii Zoologice din municipiul Sibiu și în piața Cibin. În urma desfășurării acțiunilor din piața Cibin, jandarmii au aplicat o amendă în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

„În data de 06.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 2 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din localitatea Slimnic. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor”, mai spune Andreea Ștefan.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Prefectura Sibiu le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. „Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus”, transmit reprezentanții Prefecturii.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.