Astrid Fodor e de părere că școala ar fi mai bine să înceapă după alegerile locale

0 1.128

⇓ Ascultă știrea ⇓

Actualul primar al Sibiului și candidat pentru un al doilea mandat, Astrid Fodor, a declarat în cadrul unei dezbateri pe tema educației că ar fi mai bine dacă anul școlar ar începe după alegerile locale, scrie agerpres.ro

„În ce priveşte începerea anului şcolar, din anumite puncte de vedere, vorbesc acum din punctul de vedere al alocării fondurilor necesare pentru aceste măsuri de prevenţie, Primăria Sibiu a organizat o şedinţă extraordinară şi am alocat banii necesari pentru separatoare, pentru tablete, deci, pentru ceea ce este nevoie. Să nu uităm că administraţia publică locală lucrează după legi şi noi am aşteptat legile care s-au emis de către Guvern şi le aplicăm. Dar în ceea ce priveşte începerea în data de 14 (septembrie n.r.) sau în data de 1 octombrie şi eu aş pleda pentru începerea şcolii după alegeri, din motivele pe care le-a spus colegul de la ALDE”, a spus Astrid Fodor, în cadrul unei dezbateri electorale pe tema educaţiei.

Liderul ALDE Sibiu şi candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, fostul subprefect Horaţiu Marin, cere amânarea începerii anului şcolar.

„Eu cred că trebuie să plecăm de la sănătatea elevilor şi a profesorilor. De aceea, părerea mea, cred că trebuie amânată începerea anului şcolar cu cel puţin două săptămâni. Trebuie să fim realişti şi să nu ne minţim între noi: încă nu suntem pregătiţi ca să începem anul şcolar”, a spus Horaţiu Marin.

La dezbatere au fost prezenţi 11 din cei 12 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Majoritatea candidaţilor la funcţia de primar al Sibiului sunt pentru reluarea cursurilor de către elevi, dar în condiţii de siguranţă a sănătăţii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.