masca autobuz
foto: arhivă

Peste 230 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați, marți, în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. S-au dat amenzi de aproape 3.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. 

Marți au fost verificate 660 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 56 de mijloace de transport. Ca urmare a acțiunilor desfășurate, o persoană a fost avertizată în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.200 de lei, conform Legii nr. 61/1991R în context COVID-19.

În cursul zilei de 8 septembrie, 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun și în piața Cibin din municipiul Sibiu. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus. În urma desfășurării acțiunilor, jandarmii au aplicat 3 avertismente scrise și 4 amenzi în valoare de 1.600 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu