fbpx

Cornel Vintilă pentru Cisnădie: „Dezvoltarea vine întotdeauna de la oameni si este pentru oameni”

0 617

⇓ Ascultă știrea ⇓

Lipsa de viziune a celor care au condus administrația locală e principala problemă, edilii de până acum nu au gândit pe termen lung, ci au urmărit doar scopurile electorale de moment. Cu siguranță, o comunitate, un oraș nu se schimbă în patru ani, poate nici în opt. Dacă un lider are planuri, proiecte si o viziune, o să il urmeze și ceilalți, cei cu care face echipă.

Administrația unui oraș înseamnă mult mai mult. Administrația înseamnă specialiști. Un primar trebuie să vină cu o viziune. Să vină cu o echipă, să știe să facă echipă chiar și cu cei din opoziție, trebuie să știe să fie deschis și transparent în ceea ce vrea să realizeze. Calitățile acestea sunt deficitare in Cisnădie.

Atitudinea arogantă și sfidătoare manifestată prin sintagma ”este orașul meu și fac ce vreau” va fi total eliminată de candidatul PRO România-filiala Cisnădie, care va pune pe primul plan realizarea unui climat deschis și sincer de colaborare şi de cooperare în administraţia publică locală. Comunicarea primăriei cu întreaga comunitate se va face prin personal deschis, prietenos și specializat în relaţii publice.

Numeroasele nemulțumiri cauzate de lipsa unei viziuni și strategii pe termen lung, lipsa unor planuri urbanistice respectate și monitorizate precum și lipsa de implicare a autorităților în vederea implementării unor sisteme eficiente au fost deja semnalate primarului, dar au ramas nerezolvate. Printre acestea se numara si lipsa totală în absorbția de fonduri europene și a cheltuielilor de capital, care să contribuie la implementarea de programe integrate de dezvoltare pe câteva domenii cheie: reabilitarea străzilor și a trotuarelor; reabilitarea spațiilor verzi; reabilitarea infrastructurii școlare; reabilitarea termică a blocurilor.

Cu cât există mai mulți bani europeni atrași, cu atât există proiecte care schimbă fața orașului Cisnădie, așadar fondurile europene reprezintă investiții sigure, ce contribuie la calitatea vieții, dezvoltă infrastructura necesară pentru investitori, pe diferite domenii de activitate ce țin de evoluția comunității.

Pentru o absorbție a banilor europeni candidatul PRO România-filiala Cisnădie are inițiată o echipă performantă de specialiști, experți, oameni care înțeleg mecanismele funcționării Agențiilor de Dezvoltare și a Ministerelor de Resort, oameni care colaborează, scriu și implementează proiecte europene, în concordanță cu viziunea și nevoile de dezvoltare ale orașului.

Nu putem ignora banii gratis ce pot fi atrași însă, e important ca administrația locală să înțeleagă că pentru a atrage bani trebuie întocmite proiecte bine articulate, care să se concretizeze prin finalizarea unor obiective de maximă importanță pentru comunitatea locală și nu numai.

Participarea comunității cisnădiene în luarea deciziilor la nivel local nu este un moft sau o chestiune de marketing. Implicarea comunității oferă managerilor locali inteligenți acces la resurse imense de energie și de expertiză. Nimeni nu pierde acolo unde administrația și comunitatea lucrează împreună (sau cel puțin nu se încurcă reciproc).

 ORAȘUL CISNĂDIE ESTE PENTRU OAMENI, nu pentru interese personale.

Cu respect,

Cornel Vintilă

PRO ROMÂNIA

 

 

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.