iohannis îi încurajează pe părinți să trimită copiii la școală
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis îi încurajează pe părinți să îi trimită pe copii la școală. „Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală”, le transmite șeful statului părinților îngrijorați de începerea școlii.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că școala începe în 14 septembrie în condiții cu totul diferite față de anii trecuți, scrie MEDIAFAX.

Conform șefului statului, există „doar câteva localități” în care educația se va relua exclusiv online, iar în altele se va desfășura în sistem hibrid, în funcție de situația epidemiologică și de condițiile logistice existente.

„Autoritățile centrale și locale, dar și conducerile unităților de învățământ au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a Covid-19 în comunitatea școlară, dar eficiența lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinților și evident a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în același timp este foarte important să conștientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranța întregii comunități”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și afectează viitorul tuturor. „Așadar, decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului s-a adresat și părinților care „în mod firesc sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie”: „Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toții regulile, vom depăși cu bine această situație”.

Sursa: MEDIAFAX

Ultima oră

Comentariul meu