profesorii sibieni nu contestă ”pe față” filmarea cursurilor

Felul în care vor începe cursurile de luni este marea preocupare națională. În ton cu ce se întâmplă sunt și părinții și elevii sibieni, dar și profesorii. Aceștia din urmă nu doar că așteaptă să vadă modalitatea în care vor preda, dar pe la colțuri își exprimă și nemulțumirile.

Principala supărare este legată de faptul că în timpul orelor online, acolo și unde vor avea loc acestea, le va fi folosită imaginea. O parte a profesorilor sibieni se tem că imaginea lor ar putea apărea în spațiul public și folosită în alte scopuri decât cel pentru care s-a făcut filmarea, adică predarea cursurilor către elevi. Doar că aceste nemulțumiri sunt exprimate doar ”offline”, ele nefiind transmise mai departe directorilor unităților de învățământ sau liderilor de sindicat.

La școala 18 de exemplu, deși astfel de nemulțumiri nu au fost exprimate în niciunul dintre consiliile profesorale, la nivel de direcțiune se va lua o măsură care să preîntâmpine situațiile neplăcute sau chiar ilegale. ”Niciun profesor nu mi-a spus că nu dorește să fie filmat. Dar, am discutat la nivel de consiliu și în concordanță cu ce măsuri se vor lua și ce instrucțiuni vom primi, vom modifica regulamentul intern în sensul că se va specifica faptul că filmările și imaginea profesorilor nu pot fi folosite în afara școlii și cursurilor, iar cine va face asta va fi pedepsit conform legii”, spune directorul școlii 18 din Sibiu.

Nemulțumirile profesorilor legate de apariția lor în fața camerelor nu au depășit cercul lor, dar chiar dacă ar ajunge la urechile liderului Sindicatului Învățământului Preuniversitar Theodor Fârțonea, acesta nu ar fi îngăduitor ”Să facă orele online, că altfel nu cred că le-ar conveni să facă lecțiile scrise de mână și să le ducă fiecărui elev în parte. Elevii au dreptul la școală, iar dacă aceasta este modalitatea momentan, asta e, cu toții ne supunem”, spune liderul sindical.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu