s-a decis cum încep cursurile la sibiu - trei licee cu scenariu roșu și mai multe școli în cel galben
foto arhivă

12 școli și licee din județul și municipiul Sibiu vor începe din 14 septembrie cursurile online. Măsura a fost luată de conducerea instituțiilor de învățământ și transmisă spre avizare către DSP, ISJ, ISU și Prefectura județului. Alte zeci de unități de învățământ- școli și grădinițe- din municipiul Sibiu vor începe cursurile după scenariul galben, chiar dacă orașul se încadrează la scenariul verde.

Scenariul roșu presupune începerea cursurilor exclusiv online, iar această decizie s-a luat în localitățile unde rata de transmitere a coronavirusului a trecut de 3%. Este cazul Slimnicului, Ludoșului și Arpașului de Jos. Aici, în total 9 unități școlare vor începe după scenariul roșu, pentru că acesta se aplică și satelor aparținătoare comunelor unde rata de infectare este mare.

Acestora li se adaugă două licee din municipiul Sibiu. Aici cursurile vor începe online din cauza lucrărilor la clădiri, încă nefinalizate. Conducerea liceului Teologic Babtist Betania și a Colegiului Tehnic Cibinium au anunțat că vor ține ore pe internet până la finalul lunii. La liceul Constantin Noica orele se vor desfășura online doar în prima săptămână de cursuri. ”În urma ședinței Consiliului de Administrație din data de 8 septembrie 2020, s-a hotărât ca în săptămâna 14-18 septembrie, procesul de învățământ se va desfășura în sistem on-line, pentru a avea asigurate toate condițiile igienico-sanitare necesare în vederea desfășurării în mod normal a cursurilor, după data de 21 septembrie 2020”, a declarat Mihai Ordean, directorul liceului.

În rest, cea mai mare parte a unităților de învățământ din județ- 86,6%- vor începe cursurile după scenariul verde, adică toți elevii vor merge în condiții obișnuite, în sala de curs. Se vor respecta însă normele de distanțare fizică.

În scenariul galben, adică elevi vor frecventa cursurile fizic 2 săptămâni, după care vor face rocada cu alți colegi și vor rămâne în online încă două săptămâni, se încadrează aproximativ 10% din școlile și grădinițele județului și municipiului Sibiu. Scenariul galben se aplică în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 1,3%: Alma, Șeica Mare, Cristian, Poplaca, Jina, Miercurea Sibiului, Loamneș.

În municipiul Sibiu, deși se încadrează în scenariul verde, 29 de unități școlare, în marea majoritate grădinițe, vor începe totuși cursurile după scenariul galben, din cauza lipsei spațiului.

Aceste decizii sunt valabile două săptămâni, până când DSP-ul va calcula din nou rata de infectare pentru fiecare localitate a județului în parte. În funcție de rezultatele de atunci scenariile după care au loc cursurile se pot schimba sau menține.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu