focar
Sursa: unsplash.com

Un nou focar de coronavirus a fost identificat în județul Sibiu. Este vorba despre JAKOBS PRODUCTIE SRL,  societate producătoare de articole textile și materii prime.

Conform raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în prezent a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din 23 persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 09.09.2020, având o rată de atac de 6,74%. În urma anchetei au fost identificați un număr total de 91 de contacți, dintre care 66 sunt contacți de serviciu, iar 25 sunt contacți de familie.

„În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat în spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinică și paraclinică, s-a dispus carantina la domiciliu a contacților de serviciu și a familiilor acestora. În cadrul societății s-a efectuat dezinfecția și s-a luat legătura cu reprezentanții societății în vederea aplicării unui plan intern de măsuri de limitare a răspândirii infecției, astfel s-a recomandat decalarea programului de lucru, a pauzelor de masă și a încheierii programului de lucru.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii  Sibiu, Andreea Ștefan.

De asemenea s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital și efectuarea de investigații. Direcția de Sănătate Publică va efectua controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de limitare și prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2.

Comentariul meu

Lasă un răspuns