Jandarmii sibieni intensifică acțiunile de siguranță în oraș și în stațiunile montane din zonă

În perioada 11-13 septembrie a.c., pentru siguranța cetățenilor, Jandarmeria Sibiu va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice, drept pentru care, aproximativ 140 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pe raza județului.

De asemenea, efective din cadrul inspectoratului vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pentru ca evenimentele ce vor avea loc în acest sfârșit de săptămână, să se desfășoare în condiții de siguranță. Le recomandăm participanților să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2 și indicațiile organizatorilor, să supravegheze cu atenție copiii, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere. Prezenţa Jandarmeriei în mijlocul cetăţenilor este destinată descurajării comportamentelor necivilizate şi intervenţiei pentru rezolvarea eventualelor situații speciale/de criză în domeniul ordinii publice.

Și Jandarmii montani sunt la datorie

Jandarmii montani vor acționa în acest sfârșit de săptămână în stațiunile montane Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice și în zona de agrement Valea Avrigului, pentru descurajarea și sancționarea comportamentelor antisociale, informarea şi îndrumarea turiștilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2 dar și pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor dificile, jandarmii montani vă recomandă:

  • în cazul în care întâlniți animale sălbatice, în special în zona Bâlea, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
  • să respectați prevederile legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic;
  • să nu lăsați în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;
  • să vă echipați corespunzător zonei montane;
  • evitați zonele aglomerate, protejați-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor.

jandarmijandarmi montanijandarmii romanipaltinisweekend
Comentarii (1)
Comentează
  • Marioara Contiu

    Mergeti noaptea prin Gura Raului la sfarsit de saptamana: – muzica la maxim de nu te poti odihni!
    Stiu ca dupa ora 22:00 trebuie sa fie liniste, aici de ce nu se respecta ? Politisti si jandarmi nu se arata…