Recomandările polițiștilor sibieni – „Dați dovadă de politețe în trafic!”

0 356

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii sibieni le recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să dea dovadă de politețe în trafic pentru a evita astfel evenimentele rutiere. Aceștia vin cu recomandări și pentru pietoni și bicicliști.

„Întrucât în perioada imediat următoare se anticipează creșteri ale valorilor de trafic, vă recomandăm să adoptați o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe drumurile publice, indiferent de calitatea pe care o aveți, de șofer al unei mașini, pieton, motociclist, mopedist sau biciclist”, spun polițiștii sibieni.

Conducătorilor auto li se reamintește să circule cu viteză adaptată condițiilor rutiere, să mărească distanța de siguranță (nu mai puțin de 3 accidente rutiere s-au produs în municipiul Sibiu în ultimele 12 ore din cauza nepăstrării unei distanțe de siguranță) și să dea dovadă de politețe în trafic.

Polițiștii le reamintesc pietonilor să traverseze doar prin locuri special amenajate, doar la culoarea verde a semaforului dedicat și numai după ce conducătorii auto au oprit pentru a le acorda prioritate. Nu uitați, stimați pietoni: înainte de a traversa, sunteți obligați să vă asigurați stânga – dreapta!

„Pe cei care se deplasează pe două roți îi avertizăm asupra respectării cu strictețe a regulilor de circulație specifice! Țineți cont de faptul că sunteți mai greu de observat de către conducătorii autovehiculelor, nu efectuați manevre bruște, semnalizați din timp orice schimbare a direcției de deplasare, iar de la lăsatul serii până în zorii zilei, și nu numai, purtați echipamente reflectorizante!”, mai spun polițiștii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.