Două femei și doi copii pierduți cu GPS-ul în pădurile din Harghita – Jandarmii montani i-au găsit

284

Două femei și doi copii din sibiu s-au pierdut sâmbătă în județul Harghita, în timp ce încercau să ajungă la Lacul Sfânta ana. Cei patru s-au orientat după o aplicație a telefonului mobil. Dar, când au văzut că s-au rătăcit au sunat la 112, iar în ajutor le-au venit jandarmii montani, scrie mediafax.ro.

Astfel, în jurul orei 13:40, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni erau anunțați de către o doamnă din Sibiu despre faptul că, ea, împreună cu încă o femeie și doi copii minori s-au rătăcit.

Din primele indicii furnizate, a reieșit că cei patru se află în deplasare într-o cu totul altă direcție decât cea dorită. Și asta deoarece, necunoscând zona și bazându-se pe o aplicație telefonică, în loc să se deplaseze spre Lacul Sfânta Ana, au plecat spre localitatea Lăzărești, pe un drum forestier, neștiind că mașina lor era parcată chiar în rezervația naturală.

Datele au rezultat din discuțiile purtate cu jandarmii montani, care solicitând informații suplimentare au înțeles că aceștia au trecut de bariera rutieră care e situată la intrarea în rezervație, doar că în loc să plece pe drumul asfaltat ce coboară spre lac, au pornit pe drumul forestier, care nu este chiar accesibil. Iar oboseala copiilor și-a spus cuvântul. Dar într-un final fericit aceștia s-au bucurat de o călătorie cu ATV-ul din dotarea postului de jandarmi montan.

Cei patru turiști nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriați și puțin obosiți, deoarece au străbătut pe un drum desfundat aproximativ 2,5 kilometri, nefiind echipați pentru așa ceva. Toată intervenția a durat aproximativ 1 oră, turiștii fiind readuși în siguranță la autoturismul lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi