Prefectul Sibiului, de Ziua Pompierilor ”Ei ne arată zi de zi ce însemnă sacrificiul și devotamentul”

0 199

⇓ Ascultă știrea ⇓

13 septembrie este o zi importantă pentru cei care zi de zi sunt eroi: pompierii. Devotamentul lor a fost marcat în calendar în anul 1848, când în Dealul Spirii aceștia au arătat multă vitejie în lupta cu Imperiul Otoman. Oficial ziua de 13 septembrie a devenit Ziua Pompierilor din România din anul 1953.

De-a lungul timpului pompierii români au scris istorie în câteva momente ce merită amintite:
– Pompierii au contribuit semnificativ la recâștigarea suveranității României, în timpul Războiului de Independență,
– În 1 Decembrie 1918, când lua naștere Statul Național Unitar Român, la retragerea armatei în Moldova, pompierii au rămas în teritoriu ținând piept inamicului, și ducând la îndeplinire una dintre cele mai grele misiuni din existența pompierilor,
– În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pompierii au intervenit pentru stingerea numeroaselor incendii declanșate de bombardamente, într-un mod cu adevărat eroic.

„Pompierii ne arată zi de zi ce însemnă sacrificiul și devotamentul. Sunt un exemplu de moralitate și eroism ce merită toată recunoștința și respectul nostru. Dincolo de foc și apă, pompierii români au zilnic zeci de intervenții de salvare. Un gând de recunoștință îndreptăm și spre pompierii care s-au dat viața pentru a salva altele. Le mulțumesc salvatorilor noștri pentru devotamentul cu care merg la fiecare intervenție și pentru spiritul de sacrificiu de care au dat mereu dovadă. La mulți ani pompierilor sibieni, la mulți ani pompierilor din România!” transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.