100.000 de elevi încep școala online – 87,7 la sută dintre copii au tablete și laptopuri

379

În jur de 100.000 de elevi din România vor începe anul școlar 2020-2021 în sistem online, iar Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că 87,7% dintre copii au tablete şi laptori.

Unele sunt ale lor, în alte cazuri sunt primite de la autorităţile locale sau inspectoratele judeţene ori chiar de la unităţile de învăţământ care aveau în dotare astfel de dispozitive, scrie Digi 24.

„Pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile. Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă. În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru”, a spus Monica Anisie, întrebată duminică într-o conferinţă de presă cum vor fi asigurate tabletele pentru ca cei 100.000 de elevi care stau acasă să poată învăţa în sistem online.

Ministrul a mai spus că prin ONAC au fost achiziționate în jur de 82.000 de tablete, care vor începe să fie distribuite în țară de luni. Ea a precizat că peste 96.000 de cadre didactice din România au efectuat peste vară cursuri de formare pentru a se familiariza cu sistemul online.

„Absolut toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele opt titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului Educației, prin urmare le pot avea în format electronic atât profesorii, cât şi elevii”, a mai anunțat Monica Anisie.

Monica Anisie a declarat că 12.423 de unităţi școlare funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.

De asemenea, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină vor să-și desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.