Inspectorii ITM pe teren – Amenzi de peste 20.000 de lei

0 581

⇓ Ascultă știrea ⇓

În perioada 05-11.09.2020 I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 69 controale în domeniul securității și sănătății în muncă, al relațiilor de muncă și de verificare al modului în care se aplică măsurile de reducere a riscului de contaminare cu SARS-COV-2.

Principalele neconformități constatate se referă la: instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor, neîntocmirea instrucțiunilor proprii, deficiențe în domeniul electrosecurității, neplata drepturilor salariale, nerespectarea duratei normale a timpului de lucru, neacordarea repausului săptămânal.

Deficiențele constatate au fost sancționate cu 31 de avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 11.500 lei, fiind dispuse un număr de 50 de măsuri de remediere.

Deficiențele constatate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 au fost sancționate cu 7 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 8.000 lei și se referă la: neasigurarea substanțelor dezinfectante și neasigurarea triajului epidemiologic. Aceste verificări au fost intensificate în ultima perioadă în localitățile: Slimnic, Miercurea Sibiului și Arpașu de Jos.

Din totalul controalelor 10 au fost efectuate pe timp de noapte iar 6 sâmbăta și duminica.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.