elevi scoala 1

Prima zi de școală a fost, și în acest an, emoționantă. Chiar dacă totul arată diferit acum, din cauza regulilor de protecție împotriva noului coronavirus, elevii sibieni au fost nerăbdători să se reîntoarcă în școli. Le-au lipsit colegii, dar și profesorii. Nu s-au putut abține însă să nu se îmbrățișeze atunci când s-au revăzut, iar pentru câteva ore, parcă, povestea temutului virus a fost ștearsă din memorie.

Anul acesta, florile au fost înlocuite cu măștile de protecție și dezinfectant. Însă cu aceeași emoție, elevii sibieni au pășit în curtea școlii. S-au strâns în brațe și, în unele clipe, din cauza bucuriei că se reîntâlnesc unii cu ceilalți, au uitat de distanțare. N-au avut parte nici de festivitatea de începere de an școlar și nici de careu, așa cum au fost obișnuiți.

elevi scoala 9 elevi scoala 6

CITEȘTE ȘI: Prima zi de școală la Sibiu – Bucurii și emoții pentru copii

Elevii sibieni au luat, după școală, la pas centrului Sibiului. În grupuri, colegii fie s-au așezat la terase, fie s-au plimbat, depănând amintiri și făcându-și planuri pentru anul școlar care tocmai a început. Reporterii Ora de Sibiu au vorbit cu câțiva dintre elevii care au ieșit, luni, la plimbare în centrul urbei de pe Cibin. Tinerii spun că nu se tem de virus și că le era dor de școală.

„Îmi era dor de școală, parcă mai tare decât în alți ani. Poate și din cauză că anul ăsta am fost cumva despărțiți unii de ceilalți. Sperăm să nu se închidă iar școlile, fiindcă ar fi dificil să facem orele doar online”, spune Maria. elevi scoala 3

„Mie nu mi-e frică de virus. O să port mască la școală, dar mi se pare greu să nu stau lângă colegii mei în pauză. Adică e normal să stăm unii lângă ceilalți. Dacă în timpul liber stăm unii cu alții, la școală de ce nu am sta? Oricum ne vedem tot timpul”, spune Alex. elevi scoala 10 elevi scoala 4

Tinerii spun că vor ține cont de regulile impuse de autorități fiindcă nu își doresc ca situația epidemiologică să se înrăutățească, iar apoi să fie nevoiți să facă doar cursuri online. Va fi dificil, însă vor încerca să păstreze și distanța unii față de ceilalți.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.