Programul autobuzelor școlare din Șelimbăr spre Sibiu

0 782

⇓ Ascultă știrea ⇓

Primăria comunei Șelimbăr a publicat programul autobuzelor care transportă elevii la școlile din comună și Sibiu. 

Elevii care învață la școlile din Sibiu pleacă la ora 7:30 din Șelimbăr și la 7:00 din Veștem. Apoi, autobuzele care îi duc acasă pleacă la ora 14:30 din gara din Sibiu.

program autobuze selimbar1

În schimbul de dimineață, din Bungard și Mohu spre școala din Șelimbăr plecarea se face la ora 7:15. La ora 11:50 elevii sunt aduși de la școală în localitatea de proveniență. În ceea ce privește clasa a VIII-a, plecarea de la școală spre casă se face la ora 13:10.

În schimbul de după-masă, din Bungard și Mohu spre școală autobuzele pleacă la ora 12:00. Plecarea de la școală spre casă se face la ora 16:00 pentru elevii din clasele a III-a și a IV-a, iar la ora 18:00 pentru elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a. program autobuze selimbar

Măsurile luate pentru asigurarea transportului în siguranță

„Transportul gratuit pentru elevii din Comuna Selimbar reprezintă unul dintre proiectele principale ale administratiei Primarului Marius Grecu. Acest serviciu este oferit de mai bine de 4 ani , atat pentru copii care vin la Scoala Gimnaziala “Mihai Viteazu“ din Selimbar cât pentru elevii care se deplasează din Comuna Selimbar la liceeele și școlile din Municipiul Sibiu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Cornel Stanila – Administrator Public Primaria Selimbar.

Primaria Șelimbăr a luat toate măsurile prevăzute în ORDINUL nr. 984/829/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă și anume:

  • La urcarea în autobuzele școlare au fost montate dozatoare cu soluții dezinfectante. Se va efectua obligatoriu curățenia și dezinfecția mijlocului de transport înainte de plecarea în cursă. Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se vor utiliza în schimb metode de curățare umedă.
  • Conducătorul auto va fi dotat cu mască de protecție.
  • Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport elevi, precum și pe toată durata călătoriei.
  • Spațiul conducătorului auto va fi izolat sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacțiunea socială.
  • Conducătorii mijloacelor de transport au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane (șoferi, pasageri, persoane adiacente parcursului etc.).
  • La îmbarcare/debarcare, pasagerii vor respecta o distanță de siguranță minimă unul față de celălalt.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.