Încă zece cazuri de Covid 19 la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

0 1.652

⇓ Ascultă știrea ⇓

La Academia Forțelor Terestre din Sibiu s-a făcut o nouă serie de testare a celor care se întorc la școală. În urma acesteia alte zece persoane au fost depistate pozitiv la noul coronavirus.

”La nivelul Ministerului Apărării Naționale s-a luat decizia ca anul școlar să înceapă cu respectarea tuturor normelor de siguranță, motiv pentru care toți cei care intră în Academie sunt testați. În ultimele zile s-au făcut 400 de teste pentru că a venit o nouă serie de studenți”, explică Daniel dorobanțu, purtător de cuvânt al AFT.

Din aceste teste 10 s-au întors cu răspuns pozitiv. ”Este vorba despre un comandant de subunitate și 9 studenți. Cu toții sunt asimptomatici”, spune Daniel Dorobanțu.

Săptămâna trecută o altă studentă a fost diagnosticată cu Sars Cov- 2. În urma anchetei epidemiologice, unul din contacții săi direcți – un comandant de subunitate a fost depistat pozitivi, la fel ca alți trei studenți. dintre aceștia unul nu a intrat încă în incinta AFT.

Până la 1 octombrie, până când va începe anul universitar, la AFT se vor mai întoarce studenți, care la rândul lor vor fi testați.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.