Prima platformă independentă de măsurare a calității aerului din Sibiu

0 329

⇓ Ascultă știrea ⇓

S-a lansat prima platformă independentă de măsurare a calității aerului din Sibiu. Datele sunt furnizate de șapte senzori amplasați în puncte esențiale ale orașului. 

Platforma www.aerliber.ro a fost lansată marţi, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Este nevoie de schimbarea comportamentului fiecăruia dintre noi şi din păcate acest lucru nu e uşor. Putem alege să folosim bicicleta sau transportul în comun în locul maşinii personale”, a declarat unul dintre iniţiatori, Tiberiu Mitrea.

Potrivit sursei citate, sibienii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a şapte senzori amplasaţi în puncte esenţiale ale oraşului. Datele furnizate de senzori vor fi preluate de platforma aerliber.ro în timp real. Platforma îşi propune pentru 2021 să ajungă la cel puţin 30 de senzori integraţi.

„Senzorii utilizaţi în cadrul aerliber.ro se numesc uRADMonitor Smoggie, au un design compact şi capabilitatea de a transmite date, în timp real, la distanţe mari de până la 8 kilometri în mediul urban. Staţiile sunt produse de compania timişoreană Magnasci şi sunt instalate în peste 1.500 locaţii în întreaga lume. Datele înregistrate pot fi vizualizate sub forma de medii orare şi zilnice. Misiunea Aerliber este de a oferi soluţii sustenabile care sunt consistente cu interese de lungă durată pentru şi despre mediu. Vom reuşi doar cu ajutorul cetăţenilor, dar şi a companiilor a căror misiune este similară, împreună încurajând cercetarea, tehnologiile inovative şi abordări sigure pentru mediu”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.