Guvernul, obligat să majoreze pensiile cu 40% și salariile profesorilor

0 1.469

⇓ Ascultă știrea ⇓

Guvernul este obligat de comisiile de buget din Parlament să majoreze pensiile cu 40%. De asemenea, este obligat să majoreze acum salariile profesorilor și să aloce 1,5 miliarde de lei în plus la sumele defalcate din TVA pentru bugetele locale. PNL acuză că PSD aruncă în aer finanțele României, notează MEDIAFAX.

Comisiile reunite de buget din Parlament, unde PSD are majoritate, au adoptat o serie de măsuri cu impact financiar important, criticate de PNL, care susține că nu există surse de finanțare pentru acestea.

Astfel, parlamentarii din comisiile de buget au votat majorarea pensiilor cu 40% și obligarea Guvernul să majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021.

De asemenea, s-a aprobat alocarea sumei de 3.400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation și, acordarea, în plus, a 1,5 miliarde de lei la sumele defalcate din TVA pe anul 2020 pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, acuză PSD că aruncă în aer finanțele României.

„Un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național. Spun un PSD ilegitim, întrucât toate celelalte partide parlamentare (PNL, USR, UDMR, Pro România și minorități naționale) au boicotat spectacolul sinistru pus în scena de Marcel Ciolacu și compania. După eșecul moțiunii de cenzură, este a doua oară în doar o lună de zile, când PSD devine nefrecventabil pentru întreg Parlamentul”, a spus Roman.

Potrivit acestuia, PSD nu ar fi putut obține cele 20 de voturi necesare unui raport de adoptare, fără „votul de aur al proaspătului om de stânga, Varujan Vosganian”.

„Adoptarea raportului, precum și a altor proiecte cu impact bugetar uriaș (pensii, salarii profesori, alocatii, ISR, Start Up, catedrala și facilitați învățământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 și pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei. Tunul pe care PSD îl dă României lovește în siguranța fiecărui cetățean, pentru că azi PSD a dat foc României. Consecințele se vor vedea curând în evaluările agențiilor de rating”, a precizat deputatul liberal.

Florin Roman a menționat că PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României.

„PSD, numele tău este iresponsabilitate”, a conchis Roman.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.