Căminele studențești rămân deschise – Maxim 3 în cameră și reguli noi

0 787

⇓ Ascultă știrea ⇓

Una dintre cele mai importante întrebări pe care și le pun studenții în această perioadă, este legată de cazarea în cămine. La Sibiu, s-a decis modul de organizare și setul de reguli pe care studenții admiși la Sibiu sunt obligați să le respecte.

Anul acesta, capacitatea de cazare în căminele din Sibiu a scăzut cu 30%. În camere se vor caza două sau maxim trei studenți, în funcție de spațiu, pentru a păstra condițiile de securitate. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în incinta căminului, mai puțin în camere. În interiorul căminelor vor fi puse la dispoziție produse dezinfectante și se va verifica temperatura. În acest an, depunerea cererilor pentru cazare s-a desfășurat exclusiv online. Procedura nu este una nouă, studenții fiind obișnuiți cu aceasta încă din anii trecuți. În această perioadă se confirmă locurile și se fac redistribuiri. Datorită scenariului adoptat, studenții care au depus cerere pentru cazare în vară, iar acum au aflat că activitățile didactice se vor desfășura online, nu au confirmat locurile în cămin, acestea urmând a fi distribuite ulterior. Personalul din cadrul unităților de cazare va trece printr-un proces special de pregătire, pentru a putea implementa toate măsurile de protecție impuse de lege. Tarifele pentru cazare nu au fost modificate.

Se va deschide și cantina studențească

Cantina Studențească va funcționa în trei ture, ca să permită serii restrânse de studenți și să se poată realiza  aerisirea și dezinfecția spațiilor,  conform protocolului. De asemenea, studenții pot opta pentru servirea mesei la pachet, evitând astfel orice fel de risc. Reprezentanții universității sibiene se bazează pe responsabilitatea studenților și speră că aceștia vor respecta regulile împotriva răspândirii noului coronavirus, pentru protecția lor și a celor din jur.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.