Dimineața de sâmbătă, prima cu temperaturi negative. Cum va fi vremea

772

Sâmbătă a fost prima zi în din acest sezon care dimineața s-au înregistrat temperaturi negative. La Miercurea Ciuc au fost minus 1 grad celsius, la fel și în în Vârful Ceahlău-Toaca, anunță digi24.ro. Și la Sibiu noaptea de vineri spre sâmbătă a fost răcoroasă, cu doar 7 grade în termometre.

Aerul rece va persista și în prima zi de weekend, apoi vremea va intra într-un proces de încălzire.

Vremea va fi frumoasă, cu valori termice normale pentru această dată. Maximele vor fi cuprinse între 19 grade Celsius în depresiuni și 25 de grade în sud-vest. Pe parcursul zilei de sâmbătă, soarele va fi generos, iar vântul va avea intensificări ușoare în sudul țării și în vestul Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Ziua de duminică va începe cu temperaturi apropiate de pragul înghețului în depresiuni și cu condiții de ceață. După prânz, însă, valorile termice vor trece de 20 de grade în toată țara, iar vântul va avea unele intensificări prin sudul Banatului.

Temperaturile vor continua să crească la începutul săptămânii atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Astfel, marți, maximele vor atinge 29 de grade Celsius, o valoare mai ridicată față de normalul perioadei.

Vremea la munte
La munte, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineața și noaptea. Vântul va avea ușoare intensificări în masivele sud-vestice, iar în depresiunile Carpaților Orientali vor fi condiții de brumă. De duminică, atmosfera se va încălzi ușor.

Vremea la mare
Pe litoral, atmosfera va fi răcoroasă, cu maxime ce nu vor mai trece de 20 de grade Celsius. De duminică, însă, vremea va deveni predominant frumoasă: temperaturile vor atinge din nou 24 de grade.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi