fbpx

Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari, declarat model de bună practică la nivel European

1 609

⇓ Ascultă știrea ⇓

Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari a fost acceptat în cadrul platformei Interreg Europe ca model de bună practică în domeniul ecoturismului și al produselor tradiționale locale, în cadrul proiectului internațional RAMSAT “Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil”, proiect finanțat prin programul INTERREG EUROPE 2014-2020, proiect în cadrul căruia este partener și Primăria Rășinari.

”Mărginimea Sibiulul este recunoscută în Romania ca o destinație ecoturistică și un furnizor de produse locale tradiționale. Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari precum și alte evenimente din Mărginime, refectă aceste valori. Acesta este motivul pentru care în cadrul grupului tehnic de lucru al proiectului au fost selectate câteva exemple de bună practică din domeniul ecoturismului, Festivalul de la Rășinari fiind printre acestea. Faptul că modelul de bună practică transmis de noi a fost acceptat pe platforma europeană Interreg Europe ne bucură și ne oferă garanția faptului că împreună organizăm evenimente de calitate în Rășinari și Mărginimea Sibiului” spune Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.

festival tuica 2 scaled  Festivalul Brânzei și al Țuicii reprezintă un exemplu de bună practică privind modul de construire a unui parteneriat puternic la nivel local pentru promovarea și dezvoltarea în mod durabil a zonei.

festival tuica 3 scaled

Festivalul reunește actori importanți precum autorități publice locale, asociații și producătorii locali cu scopul de a promova patrimoniul culinar și cultural local. În acest sens, peste 5.000 persoane participă anual la acest festival. Evenimentul reprezintă si o oportunitate pentru 80 de producători din zonă de a-și vinde produsele, încurajând astfel dezvoltarea unui lanț scurt de valorificare a produselor. Mai mult, evenimentul a fost unul dintre evenimentele care au contribuit la câștigarea pentru Mărginimea Sibiului a premiuui EDEN de la Comisia Europeană – Destinație de excelență în turism și gastronomie locală 2015.

festival tuica 1

Evenimentul a fost acceptat în cadrul platformei Interreg Europe pentru a fi luat drept exemplu și multiplicat și în alte regiuni ale UE.

Mai multe detalii pe pagina INTERREG EUROPE https://www.interregeurope.eu/policylearning/good-practices/item/4395/local-production-boosting-ecotourism-in-rasinari-romania/

festival tuica scaled

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Tavi Octavian scrie

    ……………MODEL DE BUNA PURTARE…BLA,BLA,BLA, DAR IN ANUL ASTA 2020…NU S-A MAI TINUT…!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.