Scutul pădurii în România – Sute de controale și zeci de amenzi în ultima săptămână

⇓ Ascultă știrea ⇓

Poliţiştii au făcut, în ultima săptămână, peste 750 de controale în toată ţara, pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic. În urma acestora, s-au deschis 112 dosare penale, în care sunt cercetate peste 70 de persoane, şi s-au dat amenzi de peste 400.000 de lei.

Poliţia Română a transmis, sâmbătă, că, în perioada 11-17 septembrie, poliţiştii au desfăşurat 752 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos, scrie G4Media.

Astfel, au fost verificate 237 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

„Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 112 dosare penale, în care sunt cercetate 71 de persoane, şi au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 – Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 416.500 de lei”, a precizat IGPR.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 983 de metri cubi de lemn fără documente legale.De asemenea, în această săptămână, poliţiştii au intervenit la 8 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care două au fost confirmate ca fiind ilegale.


amenziromaniascutul paduriiSibiustiriultima ora
Comentarii (0)
Comentează