Grant-uri de un miliard de euro puse la dispoziția companiilor

289

Companiile românești pot accesa fonduri pentru dezvoltare sau ieșire din criză. Astfel, se pot câștiga grant-uri de 2000 de euro, sume de până la 150.000 de euro sunt puse la dispoziția IMM-urilor afectate de pandemie, iar investițiile pot fi susținute cu sume de până la 200.000 de euro, scrie mediafax.ro

Firmele afectate sau nu de pandemie se pregătesc să acceseze trei linii de granturi, cu o valoare totală de un miliard de euro, administrate de Ministerul Economiei şi două tipuri de ajutoare de stat pregătite de Ministerul Finanţelor, scrie Ziarul Financiar.

Suma este împărţită în trei categorii de granturi: prima, cea a microgranturilor în valoare de 2.000 de euro, pentru micro-întreprinderi şi PFA-uri.

A doua este cea pentru capital de lucru, prin care antreprenorii pot obţine sume nerambursabile în valoare de până la 150.000 euro, sume destinate IMM-urilor care sunt active în special în sectoarele HoReCa, turism, industrii afectate de pandemia de COVID-19.

A treia categorie de granturi este cea pentru investiţii, prin care companiile pot obţine între 50.000 şi 200.000 de euro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.