fbpx

Scrisori către oamenii județului Sibiu – Dragi locuitori ai Țării Oltului, votați cu inima

950

Mă adresez vouă, cu credința în calitatea lucrului bine făcut și a conștiinței că nu există nicio piedică în calea oamenilor care vor să lase moștenire fiilor ceva durabil, pe care să-și construiască, la rândul lor, o viață mai bună!

Sibian fiind, am ajuns să cunosc şi ţinutul de la poalele Carpaților, un paradis verde pe Oltul mijlociu, în care sunteți privilegiați să trăiți. Toate localităţile din lunca Oltului s-au dezvoltat treptat, datorită oamenilor cu credință în semeni și în Dumnezeu, oameni muncitori și respectuoși.

Experiența trecutului ne arată că falimentul marii industrializări – datorat schimbărilor tehnologice şi concurenţei – poate genera o nouă dezvoltare! Renaşterea ţinutului a fost generată de industria turismului, Golul Alpin şi Piemontul Făgăraş fiind un spaţiu de real potenţial turistic, cel mai spectaculos drum din România -Transfăgărășanul – fiind doar unul din obiectivele locului. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, Complexul păstrăvăriei Albota şi Castelul de lut „Valea Zânelor”, sunt numai câteva din marile investiții care aduc plusvaloare zonei. Prin cultivarea unui turism montan responsabil, prin încurajarea inițiativelor private, Munţii Făgăraş pot să devină destinaţia de excelenţă a celui mai mare eveniment de drumeţie, cultură şi natură din Europa, în anul 2021 – Sibiu, capitala  europeană a drumeţiei.

Avrig 29

Dar până acolo, avem nevoie de voi în acest parteneriat pentru dezvoltarea rurală! Numai prin dialog putem crede că mai există un viitor și că suntem #împreună la bine și la greu. Drumurile din localități și cele care vă conectează cu orașele mari au nevoie de reparaţii capitale, iar drumuri istorice – vechile legături dintre localităţile submontane – trebuie reabilitate şi redate circulaţiei. Trasee de biciclete care să fie și alternativă de trafic dar și rute de interes pentru turism sunt, de asemenea, proiecte pe care mi le asum prin programul meu electoral! Infrastructura de apă-canal și stațiile de epurare a apelor uzate sunt o necesitate și trebuie să primească o rezolvare neîntârziată!

Foto GT 3

Trebuie să reconstruim această lume afectată de pandemie, iar zona în care trăiți se poate dezvolta prin proiecte pe fonduri europene nerambursabile în agricultură, comerț, turism, prin economia locală care poate să devină o sursă importantă de îmbunătățire a calității vieții! S-a putut și trebuie să sprijinim Asociaţiile regionale, de exemplu G.A.L. Ţara Oltului şi toate asociaţiile locale care au contribuit la dezvoltarea agroturismului şi susţinerii Târgului de Produse şi Tradiţii, precum și Festivalul Concurs Naţional de muzică populară „Florile Oltului” (Avrig), manifestare devenită o sărbătoare a moştenirii culturale zonale.

Găsiți mai multe detalii despre programul FDGR pentru perioada 2020-2024 pe: http://gabrieltischer.ro https://www.facebook.com/GabrielTischerFDGR

Gabriel Tischer, candidatul FDGR la președinția Consiliului Județean Sibiu

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.