Horaţiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu: „Trebuie construit de urgenţă un nou cămin de bătrâni şi centre de zi pentru vârstnicii Sibiului”

747

În urma discuţiilor purtate cu sibienii în ultimele luni, o idee cu care sunt perfect de acord a fost adesea amintită: nevoia ca Primăria Sibiu să construiască încă un cămin de bătrâni şi câteva centre de zi pentru aceştia.

Persoanele în vârstă din oraş reprezintă o pondere foarte mare a populaţiei. Adesea însă, ei se simt singuri şi nu au nici măcar cu cine comunica.
Centrele de zi zonale ar putea fi un element de legătură pentru vârstnici şi un spaţiu de socializare. Aceste centre pot fi realizate în parteneriat cu ONG-uri. De asemenea, o altă doleanţă a sibienilor o reprezintă locurile insuficiente din căminele de bâtrani din oraş. Sunt mai multe cămine private în Sibiu şi împrejurimi, dar acestea sunt foarte scumpe şi multe familii nu îşi permit să plătească taxele percepute acolo. Soluţia ar fi ca Primăria să dezvolte un nou camin de batrani cu taxe mai mici.
„Sunt hotărât să mă implic în această problemă. Bunicii şi părinţii noştri merită respectul nostru, al întregii comunităţi”, a declarat Horatiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu
ALDE va propune în primele şedinţe de Consiliu Local identificarea de spaţii pentru centrele de zi zonale pentru persoane vârstnice şi implementarea acestora cu rapiditate.

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sibiu va fi direct implicat.

O altă măsură va fi mărirea capacităţii serviciului de asistenţă la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Primăriei şi prin dezvoltarea de parteneriate cu ONGuri de profil, finanţate de la bugetul local pentru aceste activităţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.