masca piata cibin 5
foto: arhivă

Se pare că măsurile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus se respectă în județul Sibiu. Nicio persoană dintre toate cele verificate, miercuri, nu a fost amendată. 

„În cursul zilei de 23 septembrie a.c., 273 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Cu această ocazie, au fost verificate 938 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 43 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 4 mijloace de transport”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Polițiștii locali sibieni au verificat, de altfel, 335 de persoane, fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

Tot miercuri, opt jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 23.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

Comentariul meu

Lasă un răspuns