IMG 20200927 072347

Aici puteți urmării totul despre alegerile locale la Sibiu și în județ. Rezultatele parțiale și finale vor fi publicate în timp real.

Lista cu consilierii locali ai municipiului Sibiu
Patru partide vor fi reprezentate în Consiliul Local al municipiului Sibiu. Este vorba despre PNL, cu cei mai mulți consilieri, FDGR, USR PLUS și PSD.
Vezi AICI lista noilor consilieri locali!

Rezultate alegeri Consiliul Local Sibiu – PNL are cei mai mulți consilieri. FDGR e pe doi și USR PLUS pe trei
Dacă pentru funcția de primar al Municipiului Sibiu, FDGR-ul a triumfat prin Astrid Fodor (DETALII AICI), situația este diferită în privința supremației pentru Consiliul Local. PNL va avea nouă consilieri locali, față de doar opt ai FDGR.
VEZI AICI detalii complete și cine a mai prins locuri în Consiliul Local!

Candidații la Primăria Sibiu cu cele mai puține voturi – Cioabă, Zară și Axente codașii clasamentului
Conform numărătorii realizate de Ora de Sibiu, Fodor a primit 43,05% din voturi, iar Bibu 31,18%. Codașii clasamentului la alegeri sunt Dorin Cioabă, Lucian Zară și Ioan Axente.
Detalii AICI!

Configurația Consiliului Local la Cisnădie – USR și FDGR devin jucători importanți
Rezultalele de la alegerile locale de duminică de la Cisnădie, au adus și modificări importante în ceea ce privește componența Consiliului Local. Chiar dacă are cel mai bun scor, PNL nu mai are majoritate, astfel că Gheorghe Huja va trebui să facă alianțe electorale cu alte partide.
Detalii – AICI!

Rezultate alegeri primăria Sibiu – Fodor peste 43 la sută, Bibu 31 procente. Apostoiu e pe trei
Astrid Fodor a câștigat un al doilea mandat la primăria Sibiului, câștigând detașat față de principalul său contracandidat, Adrian Bibu. Diferența dintre cei doi este de aproximativ 12 procente, conform numărătorii realizate de Ora de Sibiu.
Vezi AICI rezultatele complete!

Rezultate parțiale de la BEJ pentru Consiliul Județean Sibiu
Urmare a centralizării voturilor și constatarea rezultatului alegerilor pentru un număr de 53 din cele 64 de circumscripții organizate pe teritoriul județului Sibiu, Biroului Electoral Județean Sibiu a făcut publice și primele rezultate. Daniela Cîmpean conduce pentru șefia CJ Sibiu. PNL are majoritate și pentru consilierii județeni.
Detalii complete și rezultate – AICI!

UPDATE – Lista completă a primarilor din județul Sibiu
Conform datelor publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, dar și conform numărătorii paralele realizate de PNL Sibiu, partidul a câștigat 43 de primării din județul Sibiu, cu nouă mai mult decât până acum.
LISTA COMPLETĂ – AICI!

Rezultate parțiale Consiliul Județean – PNL aproape 50 la sută. PSD în cădere liberă – FDGR nu stă prea bine
Conform rezultatelor după procesele verbale încărcate în ROAEP (aproximativ 90 la sută), Partidul Național Liberal este lider detașat la Consiliul Județean Sibiu. Liberalii au 48 de procente, față de PSD care are 14 la sută. USR a atins borna de 10 procente.
Detalii complete – AICI!

Adrian Bibu, marele perdant al alegerilor de la Sibiu
Conform numărătorii paralele, candidatul din partea FDGR, Astrid Fodor a câștigat un nou mandat pentru funcția de Primar al Municipiului Sibiu. Aceasta a obținut victoria în fața candidatului PNL, Adrian Bibu, adunând 42,4% dintre voturi, iar candidatul de pe locul doi, numărând 30,7% dintre voturile sibienilor.
Bibu are șanse mici să ajungă și viceprimar – Detalii AICI!

UPDATE – PNL a luat cei mai mulți consilieri la Șelimbăr – Grecu a învins-o pe Meițescu peste tot
Partidul Național Liberal este de departe câștigătorul alegerilor din comuna Șelimbăr. Marii perdanți sunt PSD și ALDE, iar USR PLUS intră în premieră în Consiliul Local.
Rezultate și detalii de la Șelimbăr – AICI!

UPDATE – Fodor conduce detașat
După numărarea a 20% din voturi, candidatul pentru funcția de Primar al Municipiului Sibiu, din partea FDGR, Astrid Fodor, conduce detașat cu 4.997 de voturi (43,16%). Aceasta este urmată de Adrian Bibu (PNL) cu un număr de 3.542 de voturi (30,59%) și Raul Apostoiu, cu 1.119 (USR PLUS) de sibieni care l-au votat (9,66%).

UPDATE – Marius Grecu câștigă un nou mandat la Șelimbăr
Marius Grecu, fostul primar al Șelimbărului este și viitorul primar al comunei pentru că a câștigat alegerile locale, conform numărătorii paralele.
Detalii AICI!

UPDATE – Daniela Cîmpean câștigă un nou mandat la Consiliul Județean
Conform numărătorii paralele pentru Consilul Județean Sibiu, candidata PNL, Daniela Cîmpean, și-a adjudecat cele mai multe voturi. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan.
Detalii AICI!

UPDATE – Fodor câștigă și la secția 85
Candidatul FDGR a câștigat alegerile și la secția 85 (Grădinița cu Program Prelungit nr. 33). Fodor a primit 179 de voturi, iar Adrian Bibu 113.

Detalii AICI!

UPDATE – Numărătoare paralelă pentru Consiliul Local Sibiu – După primele secții, PNL are un mic avans
Au venit și primele rezultate pentru numărătoarea paralelă la voturile pentru Consiliul Local. Astfel la una dintre secțiile de votare de la ”Regina Maria”, PNL a obținut 115 voturi, iar FDGR 106.
Detalii AICI!

UPDATE – Fodor câștigă și la secția 34
Astrid Fodor și-a adjudecat și secția de Școala Generală 2. A luat 179 de voturi, față de Adrian Bibu, care a primit 110 voturi.
Detalii AICI!

UPDATE ora 22.34 – Fodor câștigă la Păltiniș și o secție din Turnișor
Astrid Fodor a obținut patru din cele 12 voturi exprimate la secția 105 din Păltiniș. Astrid Fodor a câștigat și la secția numărul 2 din Turnișor
Detalii AICI!

UPDATE ora 22.10 – Candidatul Pro România pentru Consiliul Județean – „Am muncit mult. Acum așteptăm numărătoarea”
Candidaţii Pro România, aşteaptă cu nerăbdare rezultatele alegerilor. Candidatul Pro România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu spune că a depus foarte mult efort în această campanie și că așteaptă rezultatele finale.
Detalii AICI!

UPDATE ora 21.50 – USR – PLUS așteaptă numărătoarea voturilor
Candidații alianței USR PLUS așteaptă, la această oră, rezultatele voturilor. Raul Apostoiu, candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, spune că indiferent de rezultat, „USR PLUS este câștigătoare”.
VIDEO și declarații – AICI!

UPDATE ora 21.36 – Astrid Fodor în așteptarea rezultatelor – ”Suntem optimiști. Așteptăm rezultatele”
Atmosfera la FDGR este una optimistă. Primarul în funcție al Sibiului, Astrid Fodor, a spus duminică seară la puțin timp după închiderea urnelor, că este optimistă.
DETALII și declarații de la FDGR – AICI!

UPDATE ora 21.18 – Primarul Sibiului decis de electoratul de peste 45 de ani – Tinerii dezinteresați de oraș
Primarul Sibiului este decis, la alegerile locale din 2020, de electoratul de peste 45 de ani. Tinerii au ieșit în număr mic la vot.
DETALII complete – AICI!

UPDATE 21.10 – LIVE – FOTO – Jurnal de alegeri – La FDGR se așteaptă rezultatele cu sufletul la gură
Candidații cei mai importanți din partea FDGR, sunt prezenți duminică seară la sediul din Piața Mare. Nu lipsește nici Astrid Fodor, candidatul pentru primăria Sibiu.
Vezi FOTO si detalii – AICI! – CLICK!

UPDATE 18:00
Prezența la urne în județul Sibiu este de 34,41%. Detalii AICI.

UPDATE 17:15

Șase secții de votare din Sibiu sunt acuzate de fraudă electorală. Detalii AICI.

UPDATE ora 17:00

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut, printr-o notă adresată Biroului Electoral Central (BEC), prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19. Detalii AICI.

UPDATE ora 16:35

Prezența la vot în localitățile din județul Sibiu – Râul Sadului conduce detașat – Mediașul este la coadă. Detalii AICI.

UPDATE ora 16:15

Sibiul nu se află printre județele fruntașe în ceea ce privește prezența la vot. Până la ora 16.00, 107.458 de sibieni s-au dus la urne. Detalii AICI.

UPDATE ora 16:00

Prezența la urnele de vot, până la ora 16:00 este mai mică decât la alegerile locale din 2016. Detalii AICI.

UPDATE ora 15:11

Gabriel Tischer, candidatul FDGR pentru șefia Consiliului Județean, a votat la secția de votare amenajată la Cisnădioara. Detalii AICI.

UPDATE ora 15:00

Prezența la vot la ora 15:00 este de peste 24%. Detalii AICI

UPDATE ora 14:00

Carmen Iohannis, soția Președintelui României, a venit la secția de vot singură. Informații suplimentare AICI.

Prezența la urnele de vot, până la ora 13:00 este mai mică decât la alegerile locale din 2016. Detalii AICI.

Până la ora 14:00, au fost semnalate trei fraude electorale. Una este la o secție de votare din Sibiu, a doua în Tălmaciu și a treia la Șeica Mare, unde primarul a fost filmat în timp ce încerca să influențeze alegătorii.

UPDATE ora 12:30

Prezență mare la urne. Până la această oră au ieșit la vot mai bine de 50.000 de sibieni. Cei mai mulți alegători au peste 45 de ani. Informații suplimentare AICI.

UPDATE ora 12.15

Și Petru Florea, candidatul Pro România pentru Consiliul Județean, a votat. Acesta îi îndeamnă pe sibieni să meargă l vot pentru că „fiecare vot contează”.

UPDATE ora 12.00

Dan Barna, Raul Apostoiu și Diana Mureșan au votat la grădinița de pe Calea Poplăcii. Aceștia au un mesaj comun pentru sibieni și anume: „Ieșiți la vot”. Mai multe detalii AICI.

UPDATE  ora 11.00

Prezența la vot la ora 11.00 în județul Sibiu este de 9,47%. S-au prezentat la urne 36.325 de sibieni.

UPDATE ora 10.30

Și Marius Grecu, candidat pentru funcția de primar al comunei Șelimbăr a mers la vot. Mai multe detalii AICI.

Știrea inițială

Oamenii s-au prezentat la vot încă de la primele ore ale dimineții. La ora 07.00, candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, s-a dus să voteze. Acesta a spus că s-a prezentat la urne dis de dimineață, menționând că „viitorul primar nu mai are timp să doarmă”. Detalii AICI. 

Și Daniela Cîmpean, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu a votat deja. Cîmpean a declarat că și-a acordat votul pentru un județ în care tinerii să își dorească să trăiască. Detalii AICI.

Astrid Fodor, candidatul FDGR pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, a votat, duminică, pentru „ continuitate și pentru un Sibiu al bunului simț”. Detalii AICI.

La ora 09.00, în județul Sibiu, prezența la vot era de 3,22%. Mai bine de 12.000 de sibieni au mers la urne. Detalii AICI.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns