IMG 20200927 072305

Polițiștii sibieni transmit că, pe raza județului Sibiu, procesul electoral se desfășoară în condiții normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite. S-au dat două amenzi și s-au făcut 12 sesizări. 

12 sesizări, două dosare penale și două amenzi

Angajaţii M.A.I. asigură ordinea publică în întreg judeţul, mai ales în zona celor 376 de secţii de votare, precum şi securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare. Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incidente.

Precizăm faptul că, până la această oră procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

Au fost înregistrate 12 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

3 sesizări sunt în curs de cercetare, însă toate sesizările sunt verificate cu promptitudine.

Până acum, un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 3, așa cum am precizat, sunt în curs de verificare.

Au fost constatate 2 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 4.400 de lei și au fost deschise 2 dosare penale.

Amendă de 3.000 lei la Roșia

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au fost sesizați de către un membru al Biroului electoral de circumscripției nr. 52 Roșia despre faptul ca o societate comercială oferă spre vânzare alcool. În urma verificărilor efectuate, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amenda in valoare de 3000 lei, conform art. 81 alin.5 din Legea 115/2015, întrucât magazinul este situat la mai puțin de 500 m de secția de vot nr 332.

Persoane cu mai multe buletine de vot

În jurul orei 12.50, în urma unei sesizări telefonice referitoare la faptul că la Secția de votare nr.150 din Agnita 4 persoane au introdus câte 4 buletine de vot în urna pentru alegerea primarului, au fost dispuse verificări, fiind stabilit faptul că celor 4 persoane le-ar fi fost înmânate de către membrii comisiei, din eroare 4 buletine de vot, pe care le-au introdus în urnă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 cod penal).

Amendă de 1.400 lei la Șeica Mare

În ceea ce privește evenimentul sesizat în Șeica Mare, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform art. 108, lit. “ş”, teza I din Legea 115 / 2015, cu amendă în valoare de 1.400 lei.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns