cioaba zara
Dorin Cioabă, Lucian Zară și Ioan Axente (de la stânga la dreapta)

Astrid Fodor a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, câștigând detașat față de principalul său contracandidat, Adrian Bibu. Conform numărătorii realizate de Ora de Sibiu, Fodor a primit 43,05% din voturi, iar Bibu 31,18%. Codașii clasamentului la alegeri sunt Dorin Cioabă, Lucian Zară și Ioan Axente.

La întocmirea clasamentului, s-au luat în calcul procesele verbale publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP).

La momentul numărătorii, secțiile 44 și 98 încă nu încărcaseră procesele verbale. Datele se modifică permanent, dar rezultatele nu se pot schimba cu foarte mult.

CITEȘTE ȘI – LIVE – Totul despre alegerile locale de la Sibiu în timp real – Astrid Fodor triumfă la primăria Sibiu, Cîmpean la Consiliul Județean

Astfel, dintr-un total de 46.661 de alegători, 20.088 au ales să o voteze pe Astrid Fodor, în timp ce 14.549 au vrut ca Adrian Bibu să iasă primar. Pe locul trei se clasează Raul Apostoiu, cu 4.815 de voturi.

VEZI AICI REZULTATELE DE LA ALEGERILE PENTRU PRIMĂRIA SIBIU

La polul opus, în coada clasamentului, se află Dorin Cioabă (Partidul Romilor Pro Europa), cu doar 81 de voturi (0,17%), Lucian Zară (Blocul Unității Naționale) cu 214 voturi (0,46%) și Ioan Axente (Partidul Național Românesc) cu 479 de voturi (1,03%).

Nici candidații Hirsch Cristian Hermann (Partidul Verde), Lucian Trancă (Partidul Ecologist Român), Ingrid Hohr (Partidul Mișcarea Populară), Alexandru Tomașevschi (Pro România) și Horațiu Marin (ALDE) n-au reușit să strângă prea multe voturi. Fiecare dintre acești candidați are un procentaj de sub 2%.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu