ludovic orban
foto: arhivă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seara, că România va reintroduce restricții pentru persoanele care vin din țări care au un nivel de infectare superior, notează MEDIAAFAX.

Persoanele care stau mai puțin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar celelalte intră în carantină cu posibilitatea testării în a cincea zi.

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunțat Ludovic Orban.

El precizează că pentru persoanele care vin în România și stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligația carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziție două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieși din carantină”, explică premierul.

Orban a mai spus, după videoconferința avută cu prefecții, că a cerut intensificarea acțiunilor autorităților în lupta contra răspândirii cu coronavirus.

Sursa: MEDIAFAX

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns