Crește numărul elevilor din Sibiu infectați cu coronavirus

2.951

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ. Vineri, numărul persoanelor infectate a ajuns la 14. 

Astăzi, 2 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

–  298 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

36 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

2 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online (C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 10 Sibiu);

14 persoane infectate, peste 600 în carantină și izolare

De asemenea, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 14 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 10 elevi (Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), 2 cadre didactice (Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu);
  • 629 persoane carantinate/izolate: 614 elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele aflate în scenariul 3), 7 cadre didactice, 3 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

 În comparație cu datele oferite joi, 01.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a crescut cu 4 pentru elevi) și numărul persoanelor carantinate/izolate (a scăzut cu 61 de elevi și cu 1 cadru didactic și a crescut cu 1 la personal didactic auxiliar), în total fiind 629 persoane (față de 690 în 01.10.2020).

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi