daniela cîmpean

Biroul Electoral Județean a comunicat rezultatele finale ale votului la alegerile locale din 27 septembrie. Aceste rezultate confirmă noul mandat pentru președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean, votată direct de un număr de 72.757 persoane din județul Sibiu, față de 24.218 voturi exprimate pentru candidatul PSD Bogdan Trif și 17.954 voturi pentru candidatul FDGR Gabriel Tischer.

În ce privește voturile pentru consilierii județeni, Partidul Național Liberal a fost opțiunea aleasă de 71.457 locuitori ai județului, ceea ce se traduce printr-un număr majoritar de 18 consilieri județeni de la PNL din totalul de 32 care compun consiliul. Restul mandatelor de consilier județean pentru perioada 2020-2024 se împart astfel: 5 consilieri FDGR, 5 PSD și 4 Alianța USR PLUS.

„Aceste rezultate ne onorează – sunt cele mai bune rezultate ale Partidului National Liberal de după 1989 în județul Sibiu. Dar ne și responsabilizează. Sibienii și-au pus încrederea în capacitatea noastră de a veni cu soluțiile care întârzie de ani de zile. Votul a decis în favoarea unei administrații PNL pentru Municipiul Mediaș, pentru 8 din cele 9 orașe și 34 de comune din județ, dar și pentru majoritate în Consiliul Local în Municipiul Sibiu. Am încredere că echipa PNL nu va dezamăgi.
În același timp, le transmit felicitări tuturor primarilor și consilierilor aleși în funcții în Județul Sibiu. Mesajul meu către toți aleșii este că datoria pe care o avem față de cei care ne-au acordat încrederea lor este să cooperăm pentru binele comun. Toți vrem să avem parte de infrastructură și de servicii publice de calitate, așa că sper să depășim păgubosul obicei de a ne pune unii altora bețe în roate și să ne urmăm propriile îndemnuri din campania recent încheiată” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Prezența la vot în județul Sibiu a fost comparabilă cu cea din 2016, în ciuda desfășurării acestor alegeri în condiții de pandemie. “Aș vrea să le mulțumesc sibienilor care au ieșit la vot, deși contextul actual al pandemiei ar fi putut fi un motiv ușor de invocat pentru absenteism. Am fost din nou solidari pentru Sibiu. Opțiunile alegătorilor îmi arată că m-am orientat spre proiecte dorite de întreaga comunitate, care fac diferența. Angajamentul meu ferm rămâne același ca și până acum, și anume: că voi munci doar pentru binele comunității și că voi risca să ridic standardele.
Aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru încrederea cu care m-ați susținut în număr atât de mare. Sunt bucuroasă că față de mandatul anterior, în județul Sibiu avem încă două doamne primar – la Racovița și la Porumbacu de Jos, în care am mare încredere că vor face o treabă minunată pentru comunitățile lor. De asemenea, îi mulțumesc vicepremierului României pentru neobosita susținere a proiectelor importante pentru județul Sibiu” a declarat Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu