fbpx

Controale ITM la firme din Sibiu – Amenzi de peste 160.000 lei

0 415

⇓ Ascultă știrea ⇓

ITM Sibiu a efectuat controale de muncă în activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, panificaţie şi construcţii

În perioadă 26.09-02.10.2020, I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 47 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul cărora au fost identificate o serie de neconformităţi constând în: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neplata drepturilor salariale, neiniţierea negocierii colective, neasigurarea utilizării echipamentului individual de protecţie, netransmiterea notificării privind substanţele chimice, evaluarea riscurilor incompletă etc.

Abaterile de la prevederile legale au fost sancţionate cu o amendă în valoare de 160.000 lei pentru 8 persoane identificate ca prestând munca nedeclarată şi 27 de avertismente. 6 dintre aceste controale au fost efectuate noaptea iar 10 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Verificarea modului în care se respectă măsurile de prevenire referitoare la riscurile de contaminare cu virusul SARS-COV-2 au evidenţiat neefectuarea de către unii angajatori a triajului epidemiologic şi a informării angajaţilor, deficienţe ce au fost sancţionate cu o amendă în cuantum de 1.000 lei şi 2 avertismente.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.