fodor primar

Agenția Națională de Integritate a transmis instanțelor de judecată lista candidaților la alegerile locale din 27 septembrie, declarați incompatibili. Pe respectiva listă se află și Astrid Fodor care, potrivit ANI, nu ar mai putea ocupa o funcție electivă vreme de trei ani. Surse juridice spun însă că Fodor nu se află în stare de incompatibilitate și că ANI face un mare abuz. 

„Este un mare abuz al ANI, care a dat pe surse informația conform căreia a sesizat instanțele de judecată privind rapoartele de incompetență existente în ceea ce privește candidații la alegeri. În primul rând acest demers al lor înseamna o omisiune în actul de justiție. Nicăieri în cuprinsul legii nu se conferă ANI posibilitatea să facă demersuri în ceea ce privește procedura de validare sau invalidare, atâta timp cât Biroul Electoral de Circumscripție a făcut solicitări de validare, verificând sub aspectul legii respectarea legalității”, au declarat, pentru Ora de Sibiu, surse din domeniul juridic.

Potrivit surselor, în ceea ce o privește pe Astrid Fodor, aceasta nu se află în stare de incompatibilitate.

„Situația doamnei Fodor este o situație specială, în sensul că există o hotărâre definitivă în cuprinsul căreia s-au stabilit că, în ceea ce o privește, din momentul pronunțării ei, august 2019, Tribunalul Sibiu a constatat că nu se află în stare de incompatibilitate, drept dovadă mandatul dânsei a continuat. E ilogic. Dacă într-adevăr era în stare de incompatibilitate, trebuia validat ordinul prefectului de încetare a mandatului. În cuprinsul acelei hotărâri s-a stabilit că nu mai este în stare de a nu exercita mandatul trecut sau de a nu candida.

ANI putea contesta candidatura, exista posiblitatea asta. Atât timp cât nimeni nu a contestat, nici dintre electorii sibieni, nici partide, nici persoane fizice, biroul a validat acest lucru, presiunea pe care o face ANI asupra instanțelor de judecată este inadmisibilă”, au declarat surse din domeniul juridic.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu