UPDATE VIDEO FOTO Bombă de război găsită in Piața Huet – Pompierii au închis zona

3.034

Un grup de arheologi a depistat un element de muniție în Piața Huet din Sibiu

UPDATE

La fața locului echipajul pirotehnic a procedat la cercetarea zonei unde a fost găsit elementul de muniție (proiectil exploziv de război calibrul 75 mm – 1 buc) și anume cadranul ceasului din turnul bisericii. S-a efectuat în siguranță identificarea, ridicarea, transportarea, depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a proiectilului de război cu focosul activ.
Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

ȘTIREA INIȚIALĂ

ISU Sibiu intervine de urgență cu echipajul pirotehnic și un echipaj de pompieri militari.

„În scop preventiv și a unei eficiente intervenții la fața locului s-a procedat la balizarea zonei și închiderea pieței pe o distanță de aproximativ 150 mp. La fața locului se află în sprijin în mod preventiv un echipaj SAJ SIBIU.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

video

Intervenția se află în dinamică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi