Noi focare de coronavirus în Sibiu și Săliște – Aproape 40 de persoane infectate la o fabrică de confecții și un cămin de bătrâni

9.512

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat 2 focare noi de infecție cu SARS CoV-2 la nivelul județului Sibiu

Este vorba despre B F K TRADING SRL,  societate producătoare de confecții din municipiul Sibiu și de Unitatea de Asistență Medico-Socială din Săliște.

În cazul fabricii a fost identificat un focar cu 6 cazuri pozitive și  s-a demarat o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost identificați 7 contacți de familie și 12 contacți de serviciu. „Pentru cei 19 contacți, s-a dispus măsura carantinei la domiciliu. Pentru cele 6 persoane confirmate pozitiv s-a dispus evaluarea clinică în spital. De asemenea în data de 02.10.2020 și în data de 06.10.2020 s-a efectuat dezinfecția în cadrul societății. Până în data de 12.10.2020 s-a decis întreruperea activității în cadrul societății.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În ceea ce ține situația din cadrul UAMS Săliște, aici  evoluează un focar cu 32 de cazuri pozitive, dintre care 31 sunt beneficiari și 1 angajat. În acest caz s-a demarat anchetă epidemiologică și s-a dispus evaluarea clinică a tuturor cazurilor, aceasta fiind în curs de efectuare.

„Au fost identificați un număr de 2 contacți de familie pentru care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu. De asemenea s-a efectuat dezinfecția în cadrul întregii unități și se monitorizează atent starea de sănătate a tuturor angajaților și beneficiarilor.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.