foto: arhivă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că patru funcționari publici, unul dintre ei din Mediaș, sunt incompatibili. De asemenea, ANI a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul unei instituții din Argeș.

Patru persoane, una din Mediaș, incompatibile

ANI a stabilit că Ileana Piştea, fost funcţionar (şef serviciu la Serviciul Învăţământ – Sănătate) în cadrul Primăriei Municipiului Mediaş, judeţul Sibiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 iulie 2017 – 30 iulie 2020, când a exercitat simultan şi funcţia de economist în cadrul unei societăţi comerciale, realizând venituri din activităţile desfăşurate în sectorul privat în sumă de 24.365 lei, notează AGERPRES.

Mircea Petru Drăgan, funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare şi fost funcţionar public (expert, director executiv) în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 – 11 septembrie 2017, deoarece a exercitat funcţii şi activităţi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care sunt în legătură indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.

Cornelia Pop, consilier la Compartimentul Contabilitate din cadrul Primăriei Comunei Beclean, judeţul Braşov, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 octombrie 2016 – 13 noiembrie 2017, deoarece a exercitat simultan şi funcţia de administrator financiar (patrimoniu) – contabil-şef la Şcoala Primară Beclean.

Claudia Galiţ, funcţionar în cadrul Primăriei Comunei Popeşti, judeţul Iaşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 7 septembrie 2017 – 24 aprilie 2019, întrucât atribuţiile exercitate au fost în legătură directă sau indirectă cu activităţile desfăşurate în sectorul privat (mandatar al unor persoane fizice în vederea reprezentării acestora în instanţele de judecată).

ANI a sesizat Parchetul

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti în vederea cercetării directorului executiv al Centrului Judeţean Argeş al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Mariana Pană, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit ANI, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de director executiv, Mariana Pană a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea şi semnarea unei decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, aceasta a fost numită în funcţia de consilier superior la APIA Centrul Judeţean Argeş – Centrul Local Costeşti. ANI susţine că în acest caz rezultă indicii privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese penal, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Sursa: AGERPRES

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.