turcan cu masca
foto: arhivă

Zvonurile legate de închiderea tuturor școlilor din România și trecerea la învățământul online sunt tot mai dese. Vicepremierul Raluca Turcan a lămurit această problemă, iar conform stirileprotv.ro această variantă nu este luată în calcul.

„Nu cred că ne apropiem la nivel naţional cu o închidere a şcolilor şi o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu. Nu este de dorit, toate studiile arată că învăţământul cu prezenţă fizică dă rezultate mult mai bune. De aceea am lăsat la latitudinea autorităţilor locale. (..) Ar fi anapoda, oarecum, în unele localităţi în care nu ai niciun caz să introduci şcolile în scenariul roşu doar pentru că în alte localităţi ai o creştere a numărului de infectări”, a declarat Raluca Turcan marţi seară, la B1Tv, citată de news.ro.

Potrivit Ralucăi Turcan, Guvernul României consideră că regula de bază este desfășurarea școlii în mod clasic, față în față, în timp ce excepția o reprezintă învățănântul prin mijloace electronice. „La nivel naţional este ca, în principiu, şcoala să se desfăşoare faţă în faţă cu respectarea celor două criterii”, respectiv cel epidemiologic şi cel privind respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul s-a referit și la dotările unităţilor de învăţământ în contextul crizei sanitare. Școlile “au tot ce le trebuie” pentru lunile octombrie şi noiembrie a spus Raluca Turcan.

Ea a cerut autorităţilor locale să se implice în buna funcţionare a unităţilor de învăţământ, arătând că nu mai există preocuparea pentru campania electorală, iar aleşii locali trebuie să se preocupe de acest aspect.

În altă ordine de idei, Raluca Turcan a arătat că finanţările pe fonduri europene “nu au avut şi nici nu au culoare politică” şi că inclusiv în ceea ce priveşte dotarea şcolilor “nu există preferinţă în acordarea banilor”, vicepremierul subliniind faptul că alocările pentru unităţile şcolare nu au avut nicio legătură cu vreun criteriu politic.

„Suntem în acest moment departe de scenariul din primăvară şi depinde foarte mult de cum acţionăm în perioada următoare”, a mai afirmat vicepremierul.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns