ALERTĂ – Sibiul la un pas de închidere – Rata de infectare a ajuns la 1,53 la mia de locuitori

18.290

Municipiul Sibiu este la un pas de a fi închis. Măsurile speciale se iau atunci când rata de infectare depășește 1,50 la mia de locuitori, iar la Sibiu aceasta a ajuns la 1,53.

Prefectul județului, Mircea Crețu, a făcut un apel la sibieni pentru a respecta măsurile împotriva transmiterii coronavirusului. ”Sibienii să fie atenți. Să poarte mască, să se spele și dezinfecteze pe mâini, să păstreze distanța de 2 metri. Mai avem foarte puțin și vom fi puși în situația de a adopta măsurile speciale”

Deși rata de infectare din Sibiu a trecut de 1,50, încă se așteaptă instituirea măsurilor. ”Avem o depășire foarte mică. Una este să ai 0,03 peste într-un oraș și alta într-un sat. Mai așteptăm puțin, dar dacă rata va crește, vom fi nevoiți să luăm măsurile”, a spus Mircea Crețu.

Aceste măsuri speciale înseamnă închiderea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, interzicerea evenimentelor private în astfel de locuri publice. sibienii vor fi obligați să poarte masca pe stradă tot timpul zilei.

Deși până acum restaurantele de la mall-ul de la Șelimbăr nu au fost închise, deși în comună s-au instituit aceste măsuri deja de două zile. Explicația a fost că localurile sunt frecventate de sibieni. Dar, dacă Sibiul va fi închis, și aceste unități vor avea aceeași soartă.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Itu scrie

    eu stiam ca aia cu masca poate fi la peste 3 la mie. la slimnic sau selimbar rata aia au asteptat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.